Blog

Duurzame energie? Zonnepanelen zijn de uitkomst

Zonnepanelen zijn de afgelopen steeds efficiënter en betaalbaarder geworden.
Als u waarde hecht aan duurzame energie zijn zonnepanelen daarom een logische keuze. De grote vooruitgangen in efficiëntie maken dat zonnepanelen een interessante investering zijn. Na installatie heeft u met de huidige energieprijzen een terugverdientijd van 5 tot 8 jaar waardoor het investeringsrendement tussen de 10 en 15% ligt. Bij Vergauwen Totaalbouw kunt u terecht voor uitgebreid advies en een vakkundige installatie.

  • Bespaar op uw energierekening
  • Verdien door stroom terug te leveren*
  • Maak gebruik van een interessant investeringsrendement
  • Milieubewust
  • Waardevaste toevoeging aan de woningwaarde
  • Onafhankelijkheid van het elektriciteitsnet
  • A-kwaliteit panelen en omvormer

FINANCIEEL VOORDELIG?

Het afwegen van alle opties als het gaat om zonnepanelen is een flinke klus. Met alle aanbieders, merken en opties is het makkelijk om verdwaald te raken. U wilt de juiste keuze maken om zo veel mogelijk opbrengst te genereren terwijl u de terugverdientijd minimaliseert. Een goede financiële analyse is daarom fijn om te hebben om in te schatten wat de financiële gevolgen zijn van zonnepanelen op uw dak. Het goede nieuws is dat over het algemeen een zonnepaneelinstallatie een goede investering is vanwege dalende zonnepaneel prijzen, toenemende efficiëntie en interessante overheidsregelingen. Bovendien stijgen energieprijzen jaarlijks waardoor de stap naar eigen energie nog interessanter wordt. En wist u bijvoorbeeld al dat u de BTW kunt terugvragen van uw nieuwe installatie?

EEN OPTIMAAL LEGPLAN

Om uw investering te maximaliseren zijn er nogal wat afwegingen te maken in de gebruikte materialen en de uiteindelijke plaatsing. Door uw systeem slim in te richten kan voor uw specifieke situatie een legplan worden ontworpen. Laat uw panelen op het zuiden leggen voor de hoogste efficiëntie of profiteer van de voordelen die een oost-west opstelling kan hebben. Bovendien is het paneeltype bepalend voor de kosten maar ook voor de opbrengst. In het algemeen worden poly-cel panelen of mono-cel panelen (full-black) vaak toegepast. Laatstgenoemde heeft een hoger rendement, maar is ook duurder. Het is daarbij goed om te letten op de prijs per Watt-piek (Wp) en in mindere mate op de paneel-prijs. Zo kan een duurder paneel toch goedkoper worden wanneer dit wordt omgerekend naar de Wattpiek prijs. Ook de stringindeling (serie en parallel) en schaduw op uw dak kunnen invloed hebben op de prestaties van uw systeem. Een kosten-baten analyse moet uitwijzen of het toepassen van power optimizers of een MPP tracker in het laatste geval voordelig zijn. Bij Vergauwen Totaalbouw helpen we u op weg met een nauwkeurige analyse. Zo krijgt u een goed beeld van de kosten en de uiteindelijke terugverdientijd.

VRIJBLIJVENDE OFFERTE AANVRAAG

Stuur uw aanvraag in via info@vergauwentotaalbouw.nl en wij zorgen dat we binnen 3 werkweken zijn langs geweest, deskundig advies hebben uitgebracht en een vrijblijvende offerte hebben opgesteld. Na akkoord offerte zorgen wij ervoor dat uw panelen binnen 3 werkweken op uw hellend of platdak zijn gemonteerd!

Deel op social media

× Hoe kan ik je helpen?